iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Technológia a rendelőben

1. Sterilizálás

Ahol lehet, ott egyszerhasználatos eszközöket alkalmazunk (fejtámla védő, nyálkendő, öblítő pohár, stb) Ezen túl minden kéziműszert, eszközt kémiai és mechanikai tisztítás, fertőtlenítés után autoklávban sterilizálunk. A sebészeti eszközök tasakba zárva egy évig megtartják sterilitásukat.

2. Kezelőegység

Két teljesen berendezett rendelőnkben a finn Planmeca ergonomikus kezelőegységén német KaVo kézidarabokkal dolgozunk.

3. Digitális röntgen

Rendelőnkben a diagnosztizáláshoz a legkorszerűbb digitális röntgenkészüléket használjuk, amellyel minimális sugárterhelés mellett a pontos képet ad a vizsgált területről.

4. Intraoriális kamera

A rendelőt felszereltük un. Stomathovisiograph-fal (digitális intraorális kamerával), mely nagyszerű segítség az aktuális panaszok diagnosztizálásában. E készülék a szájüregben képes rögzíteni a kezelés előtti és utáni állapotokat is, ezzel a fogorvosi beavatkozások eredménye és hatékonysága azonnal lemérhető.

5. Árnyékmentes lámpa

Az árnyékmentes, a napfénnyel megegyező színhőmérsékletű lámpa biztosítja, hogy a fogorvos szeme estére sem fárad el, a fogszíneket helyesen hatarozza meg.

6. Ózon

Az ózon fertőtlenítő hatása a fogászat számos területén alkalmazható. Amikor a fogorvos töméskészítés soran eltávolítja a szuvas fogszöveteket, akkor lassú fordulaton a felpuhult dentin és zománcrészeket távolítja el. Azonban a kutcatasok során kimutattak, hogy az ez alatt levő, eltávolításra nem kerülő, kemény dentinszövetek is átfertőződnek azokkal a baktériumokkal, melyeknek szerepe van a fogszuvasodás kialakulásaban.

Jelenleg egyedül ózongázzal lehetséges a dentin 2 mm melységű átfertőtlenítése, illetve a nyálkahártya betegségeinek gyógyulási idejét is radikálisan csökkenteni tudjuk.

Gyökérkezelés során szintén nagyon fontos a gyökércsatorna jaratok átfertőtlenítése. A kémiai fertőtlenítést rendelőnkben ózonnal egészítjük ki.

7. Fogfehérítés

Rendelőnkben a SDI fehérítő rendszert alkalmazzuk rendelői és otthoni kivitelben. Rendelői rendszere jelenleg az egyetlen 8 perc alatt ható fehetitő. Gyorsaságának köszönhetően kíméletes a foghoz, jelentősen csökkent az utólagos fajdalom, érzékenység.

8. Apex lokator

Az elektromos potenciálkülönbséget kimérő eszköz pontosan megadja a fogorvosnak a megmunkálandó gyökércsatorna hosszát. A készülékhez csatlakozó kis monitor mutatja a bemért foggyökér méreteit, illetve azt is, hogy az orvos éppen hol tart a feltárásban. Ezzel a precíziós műszerrel a gyökércsatorna rendszer nagyobb eséllyel és biztonságosabban tárható fel, mely pedig a hosszú távú, jól elkészített gyökértömés alapja.

9. Hydrodinamikus gyökércsakra átöblítő

Egy fertőzött fog gyökérkezelése során kulcsfontosságú, hogy a görbe, szerteágazó gyökércsatornajáratot maradéktalanul átjárja a fogfehérítő folyadék. A német Durr cég RinsEndo kézidarabjával a gyökércsatornákat a hagyományos fecskendős atöblítésnél 10x hatékonyabban és biztonságosan, egészen a gyökércsúcsig átfertőtlenítjük.

10. Arcív és egyéni értekű arikulátor

A fogpótlások készítésekor felmerülő egyik legkomolyabb feladat az állcsontok helyzetének és záró pozíciójának pontos reprodukálása a labor munkafolyamatai számára. Ez csak un. arcíves átvitel és egyéni értékű artikulátorok használatával biztosítható. Ezek segítségével érjük el, hogy a pótlásaink nem csak esztétikusak, hanem funkcionálisan is magasabb értéket képviselnek

11. Mikroszkóp szemüveg

A szájüregben dolgozni, annak anatómiai adottságai (rossz rálátás és hozzáférés), valamint a benne található fogak relatív kicsi mérete miatt nem könnyű dolog. Ezért a szükséges szituációkban rutin szerűen alkalmazzuk azt a speciálisan fogorvosi célra kifejlesztett teleszkóp szemüveget, mellyel mindent 3,2x-es nagyításban látunk a szájüregben.

12. Smylist professional szoftver

A smylist pprofessional szoftver segítségével még a szamítógép monitorján megvizsgálhatjuk a különböző mosolytípusok arcra kifejtett hatasat.

13. Implantológiai mikromotor

Az implantátumágy előkészítését es az egyéb sebészi beavatkozásokat nyomatékszabályozott, steril belső hűtésű készülékkel végezzük.

  • Galéria

  • Homeopátia