iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

A hyaluronsavas kezelésről bővebben

A hyaluronsav szerepe

restylane

A hyaluronsav a bőr és a kötőszövet alap épitő eleme. A kötőszövet sejtközötti állománya kollagénből, elasztinból és hyaluronsavból áll. A kollagén biztosítja a bőr alap megtámasztását (a vázat), az elasztinnak köszönhető a bőr rugalmassága (a mimikai mozgások után a ráncok kisimulnak), a hyaluronsav pedig vizet raktároz, neki köszönhető a bőr hidratáltsága és az arc kontúrjának megtartása.

A kor előrehaladtával csökken mind a kollagén, mind az elasztin, mind a hyaluransav mennyisége. A töltőanyagok szertea a világban nagyon kedveltek, mert segítenek a bőr öregedési folyamatát visszafordítani. A hyaluronsavas feltöltés hatására az arc csupán megfiatalodik.

A face liftingel és a botox kezeléssel ellentétben nem változik meg az arc természetes kontúrja és a mimikai izmok mozgása. hyaluronsavas feltöltés során tű segítségével hyaluronsavat juttatunk be a bőr alá oda, ahol szükség van rá. A bejuttatott hyaluronsav 10-szeres mennyiségű vizet köt meg, így kitölti a ráncokat és hidratalttá teszi a bőrt.

Milyen területeket kezelünk hyaluronsavas feltöltéssel?

restylane

Rendelőnkben a Restylane különböző sűrűségű (töltőrészecske nagyságú) töltőanyagait alkalmazzuk. A nagyobb töltőrészecskével rendelkező sűrűbb hyaluronsav készítményeket alkalmazzuk az arc megemelésére, az ún. “lifting hatás” eléréséhez és az ajkak növeléséhez. A közepes töltőrészecskével rendelkező hyaluronsav készítményekkel az orrszárnyak és a szájzug között húzódó ún. “nasolabialis redőket”, a szemöldökök között megjelenő ún. “mérges tekintet” ráncokat, a szájzugtól az állig futó ún. “szomorúság” ráncokat enyhítjük ill. szűntetjük meg. A kisebb töltőrészecskével rendelkező hyaluronsavval kisimíthatók a szemek és a száj körüli finom

ráncok. Tudományos kísérletek bizonyították, hogy hatására beindul a bőrben a kollagén szintézis is. Hydroballance technikának nevezzük, amikor a bőr alá, nagyobb felületen szétoszlatva juttatjuk be. Így megfiatalitható a bör az egész arcon, a dekoltázson, a kézen, sőt a felkaron és a térden is.

Kinek ajánlott a hyaluronsavas kezelés?

Minden olyan 25 év feletti nőnek és férfinak, aki egy természetes, biztonságos eljárassal szeretné megőrizni fiatalságát vagy korrigálni apróbb szépséghibáját.

Mikor nem ajánlott a hyaluronsavas kezelés?

Aktív bőrbetegség esetén (akne, herpesz) várni kell addig, amíg teljesen meg nem gyógyult a fertőző folyamat. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott a kezelést elvégezni. Menstruáció ideje alatt, Aspirin szedése esetén a fokozott vérzés miatt javasolt a kezelést elhalasztani.

Hány kezelésre van szükség?

Természetesen minél kevesebb a meglévő ránc az arcon, annál kevesebbre. Ezért már akkor érdemes elkezdeni, mielőtt megtörne a bőr és a felszín alatt átrendeződnének a kollagén rostok. Összetettebb eseteket több lépésben, az arc több rétegeben kezeljük. Tanácsos egy kezelési tervet készíteni a kezelőorvossal és azt követni.

Milyen gyakran szükséges ismételni a kezelést?

A bőr alá bejuttatott Restylane készítmények 24 hónap alatt szívódnak fel. Az első ismétlést általában érdemes egy év elteltével elvégezni, majd egyre ritkábban van rá szükség.

Ha egyszer elkezdem, akkor már mindig ismételni kell?

NEM. Ha nincs következő kezelés, annak nincs semmilyen következménye a későbbiekben. Azonban, ha meg szeretnénk tartani az elért eredményt, akkor érdemes ½ évente, évente a korrigálásokat elvégezni.

Milyen hyaluronsav készítményt válasszak?

Mi rendelőnkben a svéd Q-Med Restylane készítményeit alkalmazzuk, mert ezt tartjuk legbiztonsagosabbnak. 1996 óta (15 éve) világszerte 70 országban több, mint 11 millió kezelést végeztek vele. A Q-Med által fejlesztett hyaluronsav töltőanyag NASHA(Non Animal Stabilised Hyaluron Acid) gélt tartalmaz. Nem állati eredetű, így nem is lehet fertőzott. Ez a piacon az egyedüli, szabadalmaztatott molekula, amely a legjobban hasonlít a természetben a bőrben lévő hyalurunsavra. Ez a kulcsa a biztonságnak, hiszen a szervezet sajátnak ismeri fel, nincs ellene allergies reakció. Komplex esetek megoldásához, individualis arcformáláshoz ideális, mert széles termékpalettájának köszönhetően a különböző konzisztenciájú gélek biztonságosan kombinálhatók a bőr különböző rétegeiben akár egy kezelés alkalmával is.

Hogyan történik, mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés (az érzéstelenítést követően) kb. 20-30 percet vesz igénybe, utána vissza lehet térni a napi teendőkhöz.

Mik a kezelés előtti teendők?

 • A kezelés előtt kerüljük a fájdalomcsillapító gyógyszerek (különösen az Aspirin) szedését.
 • Készítsük elő szervezetünk gyógyulását nyers ananász fogyasztásával és arnica szedésével.
 • Fontos, hogy kezelőorvosunkat tájékoztassuk az érintett területen minden előző beavatkozásról.

Mik a kezelés utáni teendők?

 • Kezelés után folytassuk az arnica szedését, hűtőzselével hűtsük (de ne fagyasszuk!) a kezelt területet.
 • Kerüljük a kezelt terület fogdosását, nyomogatását.
 • Kenjuk az arcunkat arnica, hyaluronsav tartalmú krémmel.
 • Pár napig ne sportoljunk es kerüljük a nehéz fizikai munkát.
 • Kozmetikusnál 3 hetig NE maszíroztassuk az arcunkat és ultrahang kezelést se kérjünk.
 • Extrém hideg és meleg ill. a napozás és a szolarium is kerülendő a kezelést követő 3 hétben.
 • Gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről.

Mik a lehetséges szövődmények?

A kezelt teruleten duzzanat, haematoma, fájdalom, viszkető érzés, piros vagy fehér folt, elszíneződés, csomóképződés alakulhat ki. Ezek a tünetek rendszerint 1-2 nap alatt rendeződnek. Restylane készítménnyel szemben még soha nem fordult elő allergiás reakció, pedig a világ 70 országában alkalmazzák, már több, mint 11 millió kezelést végeztek vele.

 • Galéria

 • Homeopátia